VatandaşlıkAnkara Vatandaşlık Avukatı

https://esraaslanlaw.com/wp-content/uploads/2023/02/hukuk.webp

Vatandaşlık avukatı, vatandaşlık hakları ve yasaları konularında yardım ve danışmanlık sunmak amacıyla atanmış bir avukattır. Vatandaşlık avukatları, vatandaşlık başvurularını yapmak, vatandaşlık işlemlerinin takibini yapmak, vatandaşlık haklarını koruma ve savunma gibi alanlarda destek sağlamaktadır.

Ankara vatandaşlık avukatı alanında hizmet vermekte olan Aslandemir Hukuk Bürosu olarak yabancıların vatandaşlık işlemlerine veya işlemler sırasında ortaya çıkan hukuki sorunlara çözüm üretmekteyiz.

Vatandaşlık Hukuku Davaları Ne Kadar Sürer?

Vatandaşlık hukuku davaları ne kadar sürer? Sorusu merak konusu olmaktadır. Vatandaşlık hukuku ile ortaya çıkan davalarda somut olayın niteliği, mahiyeti ve dosyanın kapsamı gibi çeşitli faktörler davanın süresini etkilemektedir.

Vatandaşlık hukuku davalarının süresi, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Bunlar arasında davanın kompleksliği, davaya ilişkin belge sayısı ve niteliği, davacı ve davalı tarafların hazır bulunma sıklığı, yargı organlarının davaların işlenme süreleri gibi faktörler bulunabilir.

Genel olarak, vatandaşlık hukuku davaları birkaç ay ila birkaç yıl arasında sürebilir. Ancak, her dava benzersiz olduğundan, bir dava için tahmini bir süre vermek zordur.

Vatandaşlık hukuku alanında yer alan davaların süresi ilgili kurumun ya da mahkemelerin yoğunluğuna bağlı olarak da değişiklik göstermektedir.

Dilekçelerin tam ve eksiksiz olarak teslim edilmesi ile devam eden süreçte işlemlerde herhangi bir aksama söz konusu olmadığında işlemler daha kısa sürmektedir.

Vatandaşlık Hukuku Alanında Yürütülen Davalar Nelerdir?

Vatandaşlık hukuku alanında yürütülen davalar genellikle vatandaşlık haklarının ve yükümlülüklerinin ihlal edildiğine ilişkin şikayetler bu alanda görülen davaların içeriğini oluşturmaktadır.

Vatandaşlık hukuku alanında yürütülen davalar şöyle sıralanabilir;

  • Denklik Belgesi davaları,
  • Evlat edinme yoluyla vatandaşlığın kazanılmasına ilişkin davalar,
  • Soybağı esasına göre vatandaşlığın kazanılmasına ilişkin davalar,
  • Evlenme yoluyla vatandaşlığın kazanılmasına ilişkin davalar,
  • İstisnai olarak vatandaşlığın kazanılmasına ilişkin davalar,
  • KKTC vatandaşlarının Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalarına ilişkin davalar,
  • Genel hükümlere göre vatandaşlığın kazanılmasına ilişkin davalar,
  • Seçme hakkı ile vatandaşlığın kazanılmasına ilişkin davalar,
  • Yabancı Yatırımcıların vatandaşlık kazanmalarına ilişkin davalar,
  • Yeniden Vatandaşlığın kazanılmasına ilişkin davalar,
  • Vatandaşlıktan çıkma davalar.

Tüm bu alanlarda görülen davalar vatandaşlık avukatı hizmet alanında yer almaktadır. Davaların görüldüğü mahkemeler değişiklik gösterse de bu davaların temelini vatandaşlık hukuku oluşturmaktadır.

Vatandaşlık Davalarına Hangi Mahkeme Bakar?

Vatandaşlık davalarına hangi mahkeme bakar? Sorusu da bu alanda sık sık araştırılmaktadır. Vatandaşlık hukuku kapsamında görülen sorunlar kapsamında ortaya çıkan davalar geniş kapsamlı olarak ortaya çıkmaktadır. Bu nedenle vatandaşlık hukuku içerisinde yer alan davaların kapsamında yer alan mahkemelerde çeşitlilik göstermektedir.

Vatandaşlık davalarına bakan mahkemeler şöyledir;

  • Temyiz Mercii / Danıştay
  • Aile Mahkemesinde Tenfiz / Aile Mahkemesi-Asliye Hukuk Mahkemesi,
  • İdarenin Kararına Karşı İptal Davası / İdare Mahkemeleri
  • Tanıma ve Tenfiz / Asliye Hukuk Mahkemesi
  • Vatandaşlık Başvurusu / İçişleri Bakanlığı ve İdare Mahkemesi
  • İstinaf Mercii / Bölge İdare Mahkemesi

Ankara Vatandaşlık Avukatı Ücreti

Avukat vekalet ücreti davalara göre çeşitlilik göstermektedir. Ankara vatandaşlık avukatı ücreti her yıl Türkiye Barolar Birliği tarafından belirlenen vekalet ücretlerine göre de değişiklik göstermektedir.

Barolar birliği tarafından belirlenen Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi üzerinden avukatlar davalara göre fiyat belirlemesi yapmaktadırlar.

Belirlenen bu ücret altında bir vekalet ücreti belirlenmesi mümkün değildir. Bu nedenle vatandaşlık hukuku kapsamında görülecek davalarda avukatlar bu minimum düzeydeki ücret üzerinden belirleme yapmaktadırlar.

Aslandemir Hukuk Bürosu olarak vatandaşlık avukatı alanında sağladığımız avukatlık hizmeti kapsamında görülen davaların ücretleri de değişiklik göstermektedir. Bu nedenle Ankara vatandaşlık avukatı ücreti hakkında detaylı olarak bilgi alabilmek için hukuk Büromuz ile iletişime geçebilirsiniz.

Yorum Yapın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. * İşaretli Alanlar Zorunludur.

Şişli/İstanbul
+90 546 971 14 84
info@esraaslanlaw.com

Bizi Takip Edin:

Copyright © Turkuvazsoft Seo Hizmeti 2022