Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayan kişilere, gayrimenkul yolu ile Türk vatandaşlığının kazandırılması hizmetini vermektedir. Bununla sınırlı kalmadan,
- Potansiyel itirazların iptaline dair davaların yönetimi,
- Şirketlerin uluslararası yöneticilerinin oturma ve çalışma izinlerinin alınması,
- 5901 sayılı Türk vatandaşlık kanunu, 6458 sayılı yabancılar ve uluslararası korunma kanunu ile alakalı mevzuatın uygulanmasına dair hukuki hizmetler,
- Tanınma ve tenfiz,
- Türkiye’de yaşamak isteyen yabancıların oturma izni, oturma izni uzatma başvurusu, bunun takibi ve sonuçlandırılması,
Gibi hizmetler verilmektedir. Tüm bu hizmetlerin kişilere özel olarak, ihtiyaçlarına çözüm sunacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Başından sonuna kadar ilgili şekilde hukuki danışmanlık sunulmaktadır.
Oturma İzni Alınması
Türkiye’de bulunma gerekliliğine göre belirli ikamet izin türleri vardır. Oturma izninden muaf yabancı uyruklu bireyler muaf hariç olmak üzere, yabancı uyruklu insanların vize sürelerini kapsamayan dönemlerde ülkede bulunma gereklilikleri için oturma izni almalıdır.
Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku, içerisine bu konuyu da alır. Başvurular e-ikamet aracılığı ile gerçekleştirilebilse de bu süreçlerin doğru bir şekilde yönetilmesi gerekir. Kişilerin hatalı bir işlem yapması ret yanıtlarının gelmesine neden olabilir.
Profesyonel avukatlık hizmetlerinden yararlanmak bu nedenle önemlidir. Başvuru yapıldıktan sonra, en geç 90 güne kadar açıklanmaktadır.
Vatandaşlık Alınması
Türkiye Cumhuriyeti devleti vatandaşı olmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar için farklı yollar vardır. Bunlar arasından kişiler için en uygun olanlarına başvurulması gerekir.
Bunlardan biri göçmen olarak Türk vatandaşlığının kazanılmasıdır. 5543 sayılı İskan Kanununa göre, işlemleri tamamlanıp göçmen şeklinde kabul edilen bireylerin vatandaşlık dosyası İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenlenir. Ardından da ilgili bakanlığa yollanır.
Bundan sonra Türk vatandaşlığını almak isteyen bireyin dosyası incelenerek, Bakanlar Kuruluna Türk vatandaşlığı kazanması için teklif yapılır. Sonrasında Kurul tarafından verilen karar ile kazanılabilir.
Evlenme Yolu ile Vatandaşlık Alınması
Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku içerisine, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da girer. Eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak istiyorsanız, avukatlık hizmetleri ile gerekli bilgileri daha net öğrenebilir, danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Vatandaş olabilmek için farlı yollar vardır. Bunlardan biri de evliliktir. Ancak bir Türk vatandaşı ile evlenmek, doğrudan vatandaşlık kazandırmamaktadır. Kişiler minimum 3 yıldan beri bir Türk vatandaşı ile evli olmalıdır. Bu durumda başvuru yapmak mümkün hale gelir.
Başvuru tarihi ardından Türk vatandaşı eş vefat ettiği için evlilik sona ermişse, aile birliği içinde yaşam şartı aranmaz. Bunun dışında,
- Aile birliği içine yaşama,
- Evlilik birliği ile bağdaşmayacak bir faaliyette bulunmama,
- Milli güvenlik ve kamu düzeni açısından engel teşkil edecek hali olmama
Gibi şartlar vardır.
Ayrıca Türk Vatandaşlığının Evlilik İle Kazanılması Makalemiz İlginizi Çekebilir.
Yatırım ile Vatandaşlık
Vatandaşlık almanın farklı yöntemleri vardır. Yatırım yolu ile vatandaşlık da bunlardan bir tanesidir. Bunun için farklı durumlardan biri gerçekleştirilmelidir;
- 400 bin Amerikan doları ve üzeri miktarda taşınmaz alarak, bunun için tapu kaydından 3 sene satılmayacağına dair şerh koydurmak. 400 bin Amerikan doları karşılığında farklı bir döviz ya da TL de geçerlidir.
- 500 bin Amerikan doları ya da üzeri sermaye yatırımının yapılması. 500 bin Amerikan doları karşılığı döviz veya TL de geçerlidir.
- Minimum 400 bin Amerikan doları tutarında kat mülkiyeti ya da kat irtifak kurulmuş yapı için satış vaadi sözleşmesi yapılması
Daha Detaylı Bilgi İçin 400 Bin Dolara Ev Alarak Türk Vatandaşlığı Makalemizi İnceleyebilirsiniz.
Bunların dışında minimum 50 kişilik istihdam alanı oluşturan kişiler için de yatırım yolu ile vatandaşlık imkanı vardır. Göçmenlik ve vatandaşlık hukuku kapsamında kişiler için en uygun vatandaşlık alma yöntemi de incelenmektedir.